Köszöntő

Köszöntök minden kedves látogatót és élményekben gazdag barangolást kívánok!

2012. május 18., péntek

Diós-kávés szelet

Ez a süti egy kedves ismerősöm kérésére készült! Még nem jelzett vissza, hogy milyen volt....de gondolom, hogy ízlett....:) Olyan gusztusos volt .... főleg a krém olyan finomra sikerült. Na de lássuk az elkészítést.... Ajánlom mindenkinek, mert nem időigényes azonban nagyon finom!


Hozzávalók a piskótához: 
  • 6 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 4 kanál liszt 
  • 14 dkg darált dió
  • 1 sütőpor
A krémhez:
  • 2 egész tojás
  • 15+10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csomag Nescafé
  • 30 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
  • A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
  • Majd összekavarjuk a tojássárgákat és hozzáadunk egy kanál felvert tojásfehérjét.
  • Ezt a masszát a tojásfehérjéhez kavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a diót.
  • Közepes méretű tepsibe 20-25 perc alatt megsütjük. Nem kell megijedni ha nem lesz vastag a piskóta.

  • Amíg a piskóta sül elkészítjük a krémet: A tojásokat a cukorral és a nesskávéval gőz felett besűrűsítjük (megfőzzük), majd hozzákavarjuk a dióbelet.
  • A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez kavarjuk.
  • A piskótára rákenjük a krémet.
Tetejére: 
  • Szórhatunk mazsolát és reszelt csokoládét
  • Leölthetjük csokimázzal
  • Gőz felett felvert tojásfehérjét is kenhetünk rá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése