Köszöntő

Köszöntök minden kedves látogatót és élményekben gazdag barangolást kívánok!

2012. május 5., szombat

Képviselő fánk



Azért szeretem ezt a süteményt, mert tudom, hogy mindig sikerül és olyan gusztusos. Nagyon sok embernek ez a kedvenc süteménye a különleges ízvilága miatt.
 Hozzávalók:
a tésztához: (2 tepsihez)
  • 1,5dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 23 dkg liszt
  • 7 tojás

a krémhez:
  • 1 l tej
  • 4 csomag vaníliás puding
  • 2 kanál liszt
  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 1 kicsi Hulala

Elkészítés:

  1. A vizet a tejet és a zsírt odatesszük főni.
  2. Amikor már jól habzik hozzákavarjuk a lisztet -rántás szerű masszát kapunk - (nagyon hamar elkészül)
  3. A tűzről levéve hozzákavarjuk egyenként a tojásokat.
  4. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk, kiskanállal is rakhatjuk.
  5. Aranysárga fánkokat sütünk kb. 30 perc alatt, 20 percig a sütő ajtaját nem szakad kinyitni.
  6. Ugyanígy járunk el a másik tepsivel is.
  7. Amíg hűlnek elkészítjük a krémet: A tej 3/4 részét odatesszük főni, közben egy tálba a 8 tojás sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot és a lisztet majd a maradék tejet.
  8. Amikor a tej forr hozzáöntjük a masszát és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből és 2 kanál cukorból kemény habot verünk. Ha a krém már langyos óvatosan összevegyítjük.
  9. A habtejszínt felverjük 3 kanál porcukorral.
  10. A fánkokat ketté vágjuk és mindeniket nyomózsák vagy kiskanál segítségével megtöltjük. Nyomózsák segítségével a tejszínhabból rózsákat nyomunk, majd ráhelyezzük a tetőket.
  11. Szorosan egymás mellé helyezzük majd leporcukrozzuk. Úgy is lehet hogy 10 dkg csokit megolvasztunk gőz felett és rácsorgatjuk a fánkokra.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése