Hozzávalók:
a tésztához: (2 tepsihez)
- 1,5dl tej
- 1,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 23 dkg liszt
- 7 tojás
- 1 l tej
- 4 csomag vaníliás puding
- 2 kanál liszt
- 8 tojás
- 8 kanál cukor
- 1 kicsi Hulala
Elkészítés:
- A vizet a tejet és a zsírt odatesszük főni.
- Amikor már jól habzik hozzákavarjuk a lisztet -rántás szerű masszát kapunk - (nagyon hamar elkészül)
- A tűzről levéve hozzákavarjuk egyenként a tojásokat.
- Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk, kiskanállal is rakhatjuk.
- Aranysárga fánkokat sütünk kb. 30 perc alatt, 20 percig a sütő ajtaját nem szakad kinyitni.
- Ugyanígy járunk el a másik tepsivel is.
- Amíg hűlnek elkészítjük a krémet: A tej 3/4 részét odatesszük főni, közben egy tálba a 8 tojás sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot és a lisztet majd a maradék tejet.
- Amikor a tej forr hozzáöntjük a masszát és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből és 2 kanál cukorból kemény habot verünk. Ha a krém már langyos óvatosan összevegyítjük.
- A habtejszínt felverjük 3 kanál porcukorral.
- A fánkokat ketté vágjuk és mindeniket nyomózsák vagy kiskanál segítségével megtöltjük. Nyomózsák segítségével a tejszínhabból rózsákat nyomunk, majd ráhelyezzük a tetőket.
- Szorosan egymás mellé helyezzük majd leporcukrozzuk. Úgy is lehet hogy 10 dkg csokit megolvasztunk gőz felett és rácsorgatjuk a fánkokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése