Ez a sütemény szerintem a legkedveltebb ismerőseim körében. Nem lehet beérni egy szelettel, olyan MÉG KELL íze van :) Nem tudom, hogy miért szeretik annyira ezt a süteményt csak sejtéseim vannak.... egyrészt az esztétikája miatt, mert olyan kívánatosan néz ki, másrészt az íz, ami elvarázsolja az egész HÁZTETŐT.....
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5dkg zsír
- 2 kanál porcukor
- 2 egész tojás
- 1 kanál olvasztott méz
- 6-7 kanál tej
- 1 kávéskanál szódapor
- 3 csomag vaniliás puding
- 8 dl tej
- egy csomag margarin
- 20-25 dkg porcukor
Elkészítés:
- A hozzávalókból jó gyúrható tésztát készítünk, majd 2 részre osztjuk.
- Az egyik feléből 2 db lapot nyújtunk és előmelegített sütőbe 5-10 perc alatt megsütjük.
- Amikor megsültek a lapok melegen 3-3 egyenlő részre vágjuk őket.
- A másik részhez kakaót gyúrunk és 12 darab tepsi hosszúságú rudacskát formálunk majd megsütjük.
- A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, amíg hűl a margarint habosra kavarjuk a porcukorral.
- A kihűlt pudinghoz apránként hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és jól összedolgozzuk.
Összerakás: 2 HÁZTETŐ lesz belőle!
- Vesszük az egyik lapot. A középső részét egy lapítóra helyezzük rá kenünk egy rend krémet, 3 rudacskát ráhelyezünk, ismét bekenjük krémmel, majd 2 rudat, ismét krém, 1 rúd krém + a két oldalára és kenünk egy keveset. A megmaradt lap 2 részét nekitesszük az oldalának, hogy fent találjon háztető formában.
- A másik lappal is ugyanígy járunk el. Középső lap - krém - 3 rúd - krém - 2 rúd - krém -1 rúd - krém + az oldalára is egy kevéske krém, a megmaradt két lapot ugyanúgy nekitesszük az oldalának, hogy fent háztető formája legyen.
- 20 dkg csokit megolvasztunk 5 kanál olajjal gőz felett és leöntjük mindkét háztetőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése