Köszöntő

Köszöntök minden kedves látogatót és élményekben gazdag barangolást kívánok!

2012. április 17., kedd

Háztető


Ez a sütemény szerintem a legkedveltebb ismerőseim körében. Nem lehet beérni egy szelettel, olyan MÉG  KELL íze van :) Nem tudom, hogy miért szeretik annyira ezt a süteményt csak sejtéseim vannak.... egyrészt az esztétikája miatt, mert olyan kívánatosan néz ki, másrészt az íz, ami elvarázsolja az egész HÁZTETŐT.....


 Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5dkg zsír
  • 2 kanál porcukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kanál olvasztott méz
  • 6-7 kanál tej
  • 1 kávéskanál szódapor
A krémhez:
  • 3 csomag vaniliás puding
  • 8 dl tej
  • egy csomag margarin
  • 20-25 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A hozzávalókból jó gyúrható tésztát készítünk, majd 2 részre osztjuk.
  • Az egyik feléből 2 db lapot nyújtunk és előmelegített sütőbe 5-10 perc alatt megsütjük.
  • Amikor megsültek a lapok melegen 3-3 egyenlő részre vágjuk őket. 
  • A másik részhez kakaót gyúrunk és 12 darab tepsi hosszúságú rudacskát formálunk majd megsütjük.
  • A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, amíg hűl a margarint habosra kavarjuk a porcukorral.
  • A kihűlt pudinghoz apránként hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és jól összedolgozzuk.

Összerakás: 2 HÁZTETŐ lesz belőle!

  • Vesszük az egyik lapot. A középső részét egy lapítóra helyezzük rá kenünk egy rend krémet, 3 rudacskát ráhelyezünk, ismét bekenjük krémmel, majd 2 rudat, ismét krém, 1 rúd krém + a két oldalára és kenünk egy keveset. A megmaradt lap 2 részét nekitesszük az oldalának, hogy fent találjon háztető formában.
  • A másik lappal is ugyanígy járunk el. Középső lap - krém - 3 rúd - krém - 2 rúd - krém -1 rúd - krém + az oldalára is egy kevéske krém, a megmaradt két lapot ugyanúgy nekitesszük az oldalának, hogy fent háztető formája legyen.
  •  20 dkg csokit megolvasztunk 5 kanál olajjal gőz felett és leöntjük mindkét háztetőt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése