Köszöntő

Köszöntök minden kedves látogatót és élményekben gazdag barangolást kívánok!

2012. április 2., hétfő

Fantás szelet másként


Ez a sütemény édesanyám kérésére készült így el, mert ő valamilyen okból kifolyólag nem szereti a fantás üdítőből készült pudingot, ezért hát gondoltam hogy meggy léből készítem el. De mivel megvettük a meggy kompótot gondoltam fel is használok belőle jó pár szemet.....:) 

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál porcukor
  • 4 kanál olaj
  • 2 kanál víz
  • 4 kanál kakaó
  • 4 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor


Túrós krémhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 20 dkg porcukor
  • egy fél borkán meggy a krém tetejére
Meggyes krémhez:
  • 6 dl meggylé (ha nincs annyi leve a kompótnak, akkor meglehet szaporítani 1-2 dl vízzel)
  • 2 csomag eper ízű puding
  • 3 kanál cukor

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét felverjük a vízzel és hozzákavarjuk egy fakanál segítségével az olajat. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakaót. Amikor elkészült ehhez a masszához óvatosan hozzákavarjuk a a tojásfehérjékből felvert habot, majd hozzáadjuk a lisztben elkavart sütőport is. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és óvatosan egyenletesen eloszlatjuk a kész masszát. 20-25 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a túrós krémet. A margarint habosra kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal tovább dolgozzuk. 
Miután a piskóta kihűlt rákenjük a túrós krémet és megrakjuk bőségesen meggyel.
Elkészítjük a meggyes krémet: a  pudingokat és a cukrot megfőzünk a meggylébe majd melegen (nem forrón!) a túrós krém tetejére töltjük és elsimítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése