Ez a sütemény édesanyám kérésére készült így el, mert ő valamilyen okból kifolyólag nem szereti a fantás üdítőből készült pudingot, ezért hát gondoltam hogy meggy léből készítem el. De mivel megvettük a meggy kompótot gondoltam fel is használok belőle jó pár szemet.....:)
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 kanál porcukor
- 4 kanál olaj
- 2 kanál víz
- 4 kanál kakaó
- 4 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Túrós krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 25 dkg Ráma margarin
- 20 dkg porcukor
- egy fél borkán meggy a krém tetejére
- 6 dl meggylé (ha nincs annyi leve a kompótnak, akkor meglehet szaporítani 1-2 dl vízzel)
- 2 csomag eper ízű puding
- 3 kanál cukor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét felverjük a vízzel és hozzákavarjuk egy fakanál segítségével az olajat. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakaót. Amikor elkészült ehhez a masszához óvatosan hozzákavarjuk a a tojásfehérjékből felvert habot, majd hozzáadjuk a lisztben elkavart sütőport is. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és óvatosan egyenletesen eloszlatjuk a kész masszát. 20-25 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a túrós krémet. A margarint habosra kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal tovább dolgozzuk.
Miután a piskóta kihűlt rákenjük a túrós krémet és megrakjuk bőségesen meggyel.
Elkészítjük a meggyes krémet: a pudingokat és a cukrot megfőzünk a meggylébe majd melegen (nem forrón!) a túrós krém tetejére töltjük és elsimítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése