Sajtos kiflicskék
Aki inkább a sós aprósüteményeket kedveli, annak ajánlom figyelmébe. A sós perecnél százszorta finomabb. Már többször is készítettem itthonra, eljegyzésre mindenhol nagy sikernek örvendett! Az a jó kiflicskébe, hogy nem kell bele sem sütőpor, sem szalakálé, sem élesztő és mégis nagyon finom:)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárga + 1 egészen
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 kávéskanál só
- 1 doboz tejföl (kicsi)
- Egy tojás a kenéshez illetve reszelt sajt a szóráshoz.
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól meggyúrjuk. Majd 8 kicsi cipókat formálunk a masszából.
- Mindenik cipót kb. 22 cm átmérőjűre kör alakra nyújtjuk és 8 részre vágjuk.
- A cikkeket egyenként kintről befele felsodorjuk és kifliket formálunk.
- Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Tepsibe helyezzük és kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése